DOLAR
35,4786
EURO
36,5982
ALTIN
3.052,69
BIST
9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
7°C
İstanbul
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
8°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Çok Bulutlu
8°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Başkan Adayı Okumuş, Palandöken’de UZEM diye bir proje yok

Başkan Adayı Okumuş, Palandöken’de UZEM diye bir proje yok
27 Mart 2024 00:58
0
A+
A-

Haber: Esra Kurt/

Deva Partisi Erzurum İl Teşkilat Başkanı ve Palandöken belediye Başkan Adayı Emre Okumuş, 7’den 70’ e gözlemlediği sorunlara değindi ve gözlemlediği başlıca sorunlar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

31 Mart  mahalli ve yerel seçimlerine sayılı günler kala Palandöken Belediye Başkan Adayı Emre Okumuş gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Palandöken Belediyesinin UZEM adı altında başlatmış olduğu bir uzaktan eğitim programı vardı, KPSS, ALES, YKS ve LGS’ ye hazırlık diye ama buna dair hiçbir altyapı oluşturmadılar. Link deseniz zaten yok sadece tanıtımını “Biz böyle bir şey yaptık, şu saatten itibaren hazırdır” diye çıkardılar.

Palandöken’in kendi sitesi dahil hiçbir yerde böyle bir link, böyle bir hazırlık yok bu tamamen yalan bir proje, kimse de bunun peşine düşmedi” diyerek Palandöken Belediyesine eleştiride bulundu.

“Deprem riski yok diyerek etrafta geziniyorlar, eski binalar daha deprem olmadan ayakta duramıyor”
“Ulaştığım raporlara göre Erzurum’da çok ciddi deprem tehlikesi var, özellikle Yıldızkent ve Palandöken’in 35-40 yıllık eski binaları başta olmak üzere. 1999 depremi yönetmeliğinden bile önce yapılan binalar var, hiçbirinin depremde ayakta kalma şansı yok. Jeoloji mühendisleri ve deprem uzmanlarının bahsettiği Bingöl Yedisu fayı var, en fazla 5 yıl süre veriyorlar 7 şiddetinin üzerinde bir deprem bekleniyor.

Uzmanların hepsi bu konuda hemfikir iken siz neyin rahatlığındasınız?”

“Onlar kentsel dönüşüm diyor, biz kentsel yenilenme diyoruz”

“Kentsel dönüşüm dedikleri şey buradaki vatandaşları alıp şehrin uzaklarına yerleştirerek kurdukları bir şehir anlamına geliyor, halbuki bizim projemiz kentsel yenilenme, yerinde yenilenme. Depreme dayanıklı, son deprem yönetmeliğine uygun binalar yapmaktan söz ediyoruz.

Mevcut Belediye’nin bu konuda hiçbir hazırlığı yok, sadece 2 katlı bir binaya temel atarak kentsel dönüşüme başladıklarını söylediler, kesinlikle öyle bir hazırlıkları yok” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü” Mareşal Çakmak Devlet hastanesinin yerini alelacele alıp satıp yerine villa, ev, daire yapıp satma planları varmış, biz de diyoruz ki onlar alıp satmadan kazanırsak eğer, orayı gerçek bir yaşam alanına dönüştürelim. Oranın en büyük artısı alan çok büyük, yer dağa çok yakın. Oraları oteller, dünya markaları, Erzurum’un kendi markaları ve firmalarının gireceği gerçek bir yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz burası bir turizm cenneti bunu iyi değerlendirmek ve onları iyi ağırlamak istiyoruz.”

“Bir başka projemiz Dijital Pazaryeri”

“Bu alan benim kendi çalışmalarımı yürüttüğüm bir alan, çok büyük firmalara rakip olabilecek derecede işler yapan arkadaşlarımız var, profesyonel siteler kurabiliyorlar. Kuracağımız dijital pazaryerinde Erzurum halkından, esnafından, öğrencisinden tutun hanımına kadar herkes ücretsiz kendi mağazasını açacak, her şeyi hazır sadece çok kolay bir sistemle satacağı ürünün fotoğrafını yükleyecek ve satışa sunacak. Vatandaşımızı sosyal destek adı altında 5-10 TL’ye muhtaç etmek yerine ticareti öğretip daha ciddi paralar kazandıracağız, bunu görecekler çünkü Oltu taşı satandan tutun sabun satanlara kadar gördüm. Evde yaptıkları lif, patik gibi küçük şeyleri bile satıp ciddi paralar kazanabilecekler, bunu yaparken kendilerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Gidecekler, satacaklar, şirket kuracaklar  ticaret yapmayı öğrenecekler, vergi vermeyi öğrenecekler yani ülkenin her yerinde öğrenciler bunu yapabiliyorlar, Erzurum’da herkes bundan kaçıyor uzaklaşıyor bu korkulacak ve zor bir iş değil, vergileri çok değil ama kimsenin güvenip girebileceği bir Pazar yeri yok siz değerli halkımız isterse biz bunu sizin için sağlayacağız.”

“Bir başka ve büyük problemimiz de gençlerin evlenip yuva kuramaması”

“Gençlerimiz evlenip yuva kuramıyor masraflardan dolayı, bir düğün  salonu olsa sabah ve akşam şeklinde düğünler etkinlikler yapılsa, bugün bir düğün salonu 100 ile 400 bin TL arasında değişiyor farz edin ki bugün bir düğün salonuna girdiniz gençler evleniyor, alın bu 100 bin lirayı benden size düğün hediyesi dediniz nasıl gözleri dolar mutlu olurlar. Onları büyük bir yükten kurtarmış olursunuz biz de bunu sağlamayı hedefliyoruz. Onun dışında yurt yapmayı planlıyoruz, kalkıp bu belediyenin işi değil demesinler gayet de işi. Yapacağımız sadece bir bina sonra KYK’ ya veririz kirasını da biz ödeyerek gençlerimize destek olmuş oluruz.”

Palandöken Belediye Başkan Adayı Emre Okumuş projelerini ve yapacakları faaliyetleri dile getirdikten sonra işlerinde ne kadar kararlı ve istekli olduklarını halka ispatladı. Halkın da desteğini yanında hisseden ve daha çok kişiye ulaşmayı hedefleyen Okumuş “Sizler isterseniz yapamayacağımız hiçbir şey yok” diyerek sözlerini noktaladı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.